Den danske rapper og sanger, Gilli, sætter sig på den absolutte hitlistetrone i Danmark, efter at IFPI i dag har offentliggjort den nyeste udgave af Tracklisten.

Det viser tal, som ANR har samlet.

Tracklisten, der er Danmarks Officielle Hitliste, indeholder de 40 mest streamede og downloadede numre i landet, og her rammer Gillis nye album, ”Kiko”, som udkom 13. juli, i den grad listen.

Faktisk kommer der så mange af ”Kiko”-numrene ind på Tracklisten, at Gilli, der bærer det borgerlige navn Kian Rosenberg Larsson, passerer både Justin Bieber og Madonna som den artist, der nu har haft flest hits gennem tiden på den danske liste. Justin Biebers total er 49 hits på Tracklisten i Danmark, mens Madonna, medregnet en række hits på de tidligere IFPI-hitlister, ligger på præcis 50 hits.

Men det distancerer Gilli, da han som solist nu kan bryste sig af hele 56 hits, såvel som hovedartist som featuring hos kollegerne KESI, Sivas, Node og Branco samt mange andre.

Tangering af anden rekord
Rekorden bliver især sat i relief ved, at Gilli fik sit første hit på Tracklisten så sent som februar 2012, da KESIs ”Gadehjørne” med Gilli som featuring opnåede en 17.-plads.

Altså er Gillis karriere blot syv et halvt år lang, hvad angår hitlister. For at det ikke skal være løgn, har Gilli såmænd yderligere 10 hits som en del af rap-fællesskabet Molo, hvor Gilli har udgivet musik sammen med kollegerne MellemFingaMuzik og Benny Jamz.

Altså, er Gillis total reelt 66 hits, altså hele 16 flere end nummer to, Madonna! 13 af de 16 numre fra Gillis album kommer ind på Tracklisten, hvilket er en tangering af en anden hitlisterekord. Gilli har nemlig i denne uge lige så mange hits på listen på én gang, som Lukas Graham havde to gange i løbet af sommeren 2015.

Alltime-rekorden tilhører stadig Michael Jackson, der - ugen efter sin død i 2009 - lå på Tracklisten med 15 hits i samme uge, mens Ed Sheeran i marts 2017 havde 14 samtidige hits på den officielle danske hitliste.

Af Gillis totalt 66 hits har 28 opnået en top fem-placering på listen, mens ni hits er gået helt til tops. ”Vai Amor”, den første single fra ”Kiko”, fik seks uger på førstepladsen og er nummer to i denne uge.

GPT: 1460536444550-12
ADN: AD
IsFirstRequest: True
BannerStore
AdUnits: 0
BannerMappingService
Mappings: 0
Expand