I 2019 har Anders besluttet sig for at han vil have besøg af en iværksætter hver mandag kl. 15.00. Dem er der nemlig mange af i Nordjylland, men hvad går de egentlig og roder med, hvilke gode ideer har de og hvorfor vælger man at kaste sig ud som iværksætter. 

Kunne du tænke dig at få chancen for at komme en tur i studiet og fortælle din historie. Så skal du sende en mail til anders@anr.dk og gøre følgende: 

 - Fortæl om dig selv
 - Beskriv din ide/koncept
 - Husk kontakt oplysninger så han kan ringe til dig.

Hvis din mail er interessant giver Anders dig et kald og finder en mandag hvor du skal komme forbi.

Uge 25 - EasyPlant

Ditte Ørum 29 år og fra Hirtshals er en rigtig havekvinde, en dag opdagede hun et problem da hun skulle have sine georginer ind fra vinterens kulde, hvilket er lidt bøvlet. Hun tænkte at der da måtte være nogen der havde en smart løsning - det var der ikke og derfor gik Ditte selv igang med at opfinde en isoleret potteplante der letter processen for alle have mennesker! Hun søgte patenter, fandt en producent og har allerede solgt de første 1100 til Plantorama.

Sådan opstod ideen med lidt hjælp fra far: 


Find en producent og få patent: 


Op og nedeturer og gode råd: 

 

Uge 23 - Movimentum Films

Efter en uges pause er iværksætterhjørnet tilbage, hvor Anders i dag fik besøg af Markus og Gustav fra videoproduktionsselskabet Movimentum Films. En 2,5 år år gammel iværksætter rejse der startede hjemme på værelset som et hobby-projekt til i dag at være fuldtidsarbejde for begge partnere. I interviewet kommer vi bl.a. omkring op og nedture, gode råd, hvordan man laver en god video og hvor de 2 drenge ser virksomheden om 3 år. 

Starten: Hvor langt gik der til de havde den første betalende kunde?

Op og nedture:


Hvor befinder virksomheden sig i dag og hvor er de om 3 år? 

 

Uge 21 -  FSDperformance.com

I dag havde Anders besøg af 18 årige Frederik Dissing der balancerer livet i 1.G med livet som iværksætter. Passionen er fodbold, men efter en skade kunne Frederik ikke længere selv spille på højt niveau, og begyndte derfor at træne et U13 hold. Flere og flere begyndte og spørge om han tilbød privat undervisning, og her opdagede han efterspørgslen. Det betød aogså at han skiftede gymnasiet ud med Handelsgymnasiet så han kunne få større indsigt i det at drive en virksomhed.

Lær Frederik at kende og hør mere om ideen:


En af klienterne spiller i superligaen:


Hvordan balancerer man studielivet i byen med vennerne med livet som iværksætter? Hvor er FSD Performance om 3 år ? 

 

Uge 20 - Lazzaweb.dk

Patrik Lazzarotto er i dag 23 år gammel og startede sin iværksætter rejse tilbage i gymnasiet hvor han startede en webshop. Den klarede sig okay blev faktisk så også solgt. Det gav blod på tanden og i stedet for at holde et sabat år som mange af hans klassekammerater med en rejse. Startede Patrik i stedet lazzaweb.dk som her 4 år senere har 12 medarbejdere. Lazzaweb er et webbureau der er specialiseret indenfor Google Ads, SEO, Hjemmesider og Webshops.

Patrik Lazzarotto stiftede LAZZAWEB med passionen for online markedsføring, og drømmen om at skabe et bureau baseret på ærlighed, pålidelighed og grundighed. Hvordan han gjorde det og hvilke gode råd ellers har kan du høre eller genhøre i interviewet nedenfor. 

Hvordan er det som 23 årig at være chef for nogle der er ældre end en selv? 

 

Gode råd fra Patrik:

 

Uge 19 - Bleschu.dk

(Grundet påske og barsel har der lige været en lille pause på 3 uger uden indhold i iværksætter hjørnet)

I dag var Camilla forbi for at fortælle om hendes virksomhed Bleschu som er Danmarks første plastikfrie virksomhed der sælger produkter, ja uden plastik, selvfølgelig. 
Det er produkter både til køkken, bad, udendørs og kan fx. være shampoo uden plastikflasken, affaldsposer der kan komme i komposten hjemme i haven og meget mere. 
For Camilla startede det hele i 2016 hvor hun lige set set sin 16 årige søn i øjnene og sagt: Jeg håber virkelig jeres generation er bedre ved planeten. "Jævnt kikset. Og jeg tænkte at lidt har jeg da lært - ens børn gør ikke hvad man siger men hvad man gør. Og jeg er nød til at være den forandring jeg ønsker at se i verden." 

Nåede du ikke at lytte med i dag kan du genhøre interviewet her: 

Hør Camilla fortælle om sig selv og hvordan ideen opstod: 

 

Hvordan starter man et varelager op? Køber man det hele med det samme og hvad koster det? 

Hvordan går det i dag? Hvor ser Camilla Bleschu om 3 år? Økonomien - Kan hun leve af det ? 

Uge 15 - Little Reusers

For Anne og Christina startede det hele med et telefonsælger job, en masse by-turer hvor de kiggede efter fyre og hver deres ringbind fyldt med ideer! Fyrene fandt de, og med det kom der også nogle børn og her fik de ideen til Little Reusers som er Nordjyllands første børneloppe univers. Et sted hvor forældre kan komme og købe second hand børnetøj, legesager etc. og samtidig også et sted hvor man har mulighed for selv at sælge ud af sit eget uden at skulle løfte en finger! 

Baggrunden og starten på rejsen: 

Sådan fungerer det: 

 Hvordan balancerer man livet som nybagt mor med iværksætteri?

 

Uge 14 - De Grønne Hvidevarer

I dag kiggede Tommy Blaabjerg forbi for at tale om hans bæredygtige ide og virksomhed 'De Grønne Hvidevarer'. Tilbage i 2004 begyndte Tommy at arbejde i hvidevare branchen og så dagligt hvor mange hvidevare maskiner der blev bortskaffet/smidt ud, som egentlig ikke fejlede noget. Tommy gik i 10 år og puslede med ideen om at det måtte han da kunne gøre noget ved, og det gjorde han så i 2015/16 hvor han startede sin virksomhed.

 

Lær Tommy at kende: 

Hvordan foregår det i praksis:

Om 3 år, Økonomi og pop-up butik:

 

Uge 13 - Shaping New Tomorrow

Der var fuldt hus i studiet idag, da Anders havde besøg af 3 barndomsvenner fra firmaet Shaping New Tomorrow, der med en god ide og en masse gå på mod, har fået succes med at sælge komfortable bukser til mænd, også kaldet "The perfect pants". 

En god ide, en tur til Portugal, fake it til you make it, en butik og ikke nok venner er bl.a. nogle af teaser-ordene fra en god fortælling som Kasper, Christian og Christoffer fortalte om i dag i radioen da de var forbi for at dele deres iværksætter-rejse! 

Lær drengene bag bedre at kende: 


Turen går til Portugal: 

Et smut forbi programmet "Løvens Hule": 

Konkurrenter, 3 år fra nu og gode råd til andre iværksættere: 

Uge 12 - CVhelpr

I dag var Matias (founder) forbi studiet til en lille snak om den software baserede virksomhed CVhelpr, som i alt sin enkelhed hjælper folk i job ved at optimere deres CV så det er den bedst mulige præsentation der sendes ud når folk søger job. 

Platformen fungerer på den måde at man udfylder sin profil (lidt ligesom LinkedIN). Herefter vælger man en CV skabelon mellem omkring 100 designs - når det er valgt, autogenererer den alt teksten som man har udfyldt i sin profil, hen i sit CV, hvorefter man genererer sit CV som en PDF. 

Forretningsmodellen er 2-delt og henvender sig både til b2c kunder men også b2b - i interviewet giver Matias en gennemgang af deres iværksætter rejse og hvordan det hele begyndte. 

Ideen og folkene bag: 

Hør her hvordan CVhelpr henvender sig henholdsvis til b2c og b2b kunder: 


Hvor er CVhelpr om 3 år og hvorfor skal man benytte sig af deres produkt: 

 

Uge 11 - www.Glasmindet.dk

I dag var Carina forbi studiet for at tale om hendes iværksætter drøm, som er at give folk gode minder med kæledyr efter at de ikke er her mere. Det gør hun igennem glaskunst og den kremerede aske af folks kæledyr. Carina er uddannet veterinærsygeplejerske og har derfor de sidste 10 år haft meget kontakt med folk der skal have kremeret deres kæledyr, og der opstod ideen. Carina ville give de her mennesker der siger farvel til deres bedste venner, en mulighed for at få et minde om dem på en anderledes måde som man kunne have stående derhjemme.

I interviewet kan du høre mere om Carina og hendes projekt. 

Hør her Carina fortælle om hvordan ideen opstod til Glasmindet.dk:

Hør her hvordan det fungere i praksis og lidt om økonomien:

Hør her hvordan hun får familielivet, et fuldtidsjob og det at være deltids iværksætter, til at hænge sammen: 

 

Uge 10 - www.spisekort.nu

For fire år siden sad Michael Tonnisen på sin sofa derhjemme med et par gode venner der alle var i stødet til en rigtig god stegt flæsk med persillesovs. De ville på restaurant, men det irriterede dem at de ikke kunne finde nogle steder på nettet hvor man bare kunne lave en søgning og få listet alle de restauranter op som havde stegt flæsk og persillesovs på menuen. Det besluttede de sig for at gøre noget ved og ideen begyndte at spire,  nu 4 år og 8 versioner senere er der endelig kommet et resultat ud den første ide. Spisekort.nu har lige nu 34 restauranter med men de håber på at skalere voldsomt op i 2019 og få alle Danmarks restauranter med.  

I interviewet kan du høre hvordan det hele startede og hvordan de får iværksætter drømmen til at fungere med fuldtidsjobs ved siden af. 

Hør her hvordan ideen startede og om holdet bag: 

Hør hvordan www.spisekort.nu fungerer i praksis: 


Hør her hvor spisekort.nu er om 5 år og hvordan de har fået en investor med samt nogle gode råd: 

Uge 9 - www.Minrecept.dk

Tilbage i Juli 2017 var Joakim Skak på app'en Jodel (en anonym opslagstavle) hvor han så et opslag fra en pige der var så træt af at hun altid skulle ned og hente sine p-piller på apoteket. Joakim tænkte, at det måtte han kunne løse og tog derfor telefonen og ringede til sin gode ven Michael. De fandt hurtigt ud af at de skulle have en udvikler med om bord og fandt derfor nogle flere samarbejdspartnere og startede dernæst www.Minrecept.dk. 

I interviewet kan du høre Joakim fortælle om hele deres iværksætter rejse. 


Hør her Joakim fortælle om holdet bag Minrecept.dk

 
Hør her Joakim fortælle om hvordan Minrecept.dk fungerer: 

Hør her fortælle om hvordan de skaffer investorer og hvor man kan følge Minrecept.dk:

Uge 8 - Waiteer

Efter en uges ferie fik Anders denne mandag besøg af Ricky Thygesen fra takeaway-appen "Waiteer" som differentierer sig ved at være en sundere udgave af fx. Just-Eat appen som du måske i forvejen kender. Ricky er i dag 47 år og  har været iværksætter i mere end 21, og han får sit adrenalin kick hver gang han rammer en bølgetop i livet som iværksætter hvor noget man har arbejdet hårdt for, pludselig lykkes og former sig! 
Waiteer appen har allerede nu mere end 35.000 downloads og befinder sig lige nu i både Aarhus og Aalborg, næste mål er selvfølgelig de andre store danske byer og dernæst Skandinavien. Waiteer har været igang i 2 år og Ricky forventer at de begynder at lave et overskud inden udgangen af 2019. Du kan høre hele interviewet med Rickey nedenfor. 

Hør her om Rickys baggrund og appen Waiteer: 

Hør her hvordan Waiteer fungerer i praksis og logistikken i appen: 


Få her nogle gode råd til hvordan man finder investorer og hvor du kan finde mere om "Waiteer": 

Uge 6 - CarAdvice

I dag havde Anders besøg af en ung fyr ved navn Rasmus på 22 år der til daglig er uddannet mekaniker og bor i Nørresundby med sin kæreste Mette. Rasmus var tit blevet kontaktet af venner og bekendte, der når de skulle købe en brugt bil, ringede til Rasmus og spurgte om han ikke lige ville tage med ud og tjekke om alt var i orden når de købte bilen. Rasmus tænkte over at det egentlig var underligt at der ikke var en service hvor man kan leje en mekaniker med ud når man skal købe brugt bil som kan være på købers side, hvis man ikke er så stærk i biler. Derfor har Rasmus nu startet CarAdvice ved siden af jobbet som mekaniker! 

Hør her om Rasmus og starten af virksomheden CarAdvice: 


Hvad koster det at benytte en service som CarAdvice:

Bedste brugtbil på markedet ifølge Rasmus og 3 gode råd til at kigge på brugtbils markedet:   

Uge 5 - ICEBREAKER

I dag havde Anders besøg af Kim Jensen der har lavet verdens første håndholdte isterningemaskine. Ideen opstod i 2001 hvor han boede i Texas og der irriterede det ham at der ikke var en mulighed for at få et dejligt glas isvand på farten uden at isterningerne smeltede med det samme. Ideen gik han med i 13 år og kunne ikke helt slippe tanken før han så sagde sit job op hos Novo Nordisk, lånte 500.000 kr i banken og gik så igang med projektet.  I interviewet kommer vi omkring hele rejsen, produktionen, hans udfordringer og hvor man i dag kan finde produktet ICEBREAKER. 


Hør her om Kims baggrund og hvorfor han har kastet sig ud som iværksætter: 

 
Inden man låner en masse penge skal man selvfølgelig finde ud af om der er et marked for ens ide: 

Hvordan virker den håndholdte isterningemaskine? 


Gode råd og fremtidsplaner: 

 

Uge 4 - Lokalt

I dag fik Anders besøg af 5 elever fra Hansdelgymnasiet i Hjørring som går i 3.G og har faget innovation de sidste 2 år. Det er er der kommet et god ide ud af og nu er de 5 iværksættere Kasper, Michael, Laura, Andreas og Julie altså ved at prøve at realisere deres iværksætterdrøm. Hele ideen/konceptet går ud på at give forbrugerne mere information om det kød der bliver handlet i supermarkederne også skal det hele gerne være lokalt kød og fra nær området. Det betyder at kødet kommer fra den lokale landmand -> lokale slagter -> lokale butik -> lokale forbruger. 

Hør mere om iværksætterne og lidt om ideen her: 


Hør mere om hele produktet/ideen her: 

 

Der er også udfordringer ved at være studerende og samtidig skal drive en virksomhed. Hvad sker der hvis nogen bliver uvenner og hvad er fremtidsudsigterne? 

 

Uge 3 - Otiom

Anders fik i dag besøg af serie iværksætter Thomas Pedersen som har firmaet Otiom. De har i firmaet udviklet et lokaliserings produkt beregnet til demente personer. Det hele sker vha. en 5ø størrelse Otiom brik der fx. kan blive syet i tøjet. Via en app har du nu mulighed for at finde frem til netop den eller de personer du har påsat den lille Otiom brik. Ideen opstod i slutningen af 2017 men inden det har Thomas haft gang i flere ting som iværksætter, en rejse der startede tilbage i 2001 da ham og hans gode venner fik en ide. I interviewet fortæller Thomas meget mere om produktet Otiom, hans historie, hans virksomheder også giver han også nogle gode råd til andre der måske går rundt med iværksætter drømmen. 

Du kan lytte hvordan det hele startede her: 


Her kan du høre Thomas fortælle om produktet Otiom. 

Hvor kan man købe produktet Otiom og gode råd fra Thomas Pedersen:

 

Uge 2 - Arctant Flare & The Time Tower

I denne uge havde Anders besøg af den 25 årige Nicolai Kruse Porskrog der til dagligt arbejder som bestyrer på en bar i Gaden. Ved siden af jobbet har Nicolai skrevet en bog på engelsk, "Arctant Flare & The Time Tower" - En fantasy bog om tidsrejse, venskab, tab og traumer - samt kampen om at ændre fortiden for at sikre fremtiden ved brug af specielle evner som hovedpersonen Arctant og det folk han møder har tilfælles. Der er ikke tale om en helt almindelig bog men derimod en bog der bliver tilgængelig på appstore d. 13 april 2019 hvor man får mulighed for at downloade dette nye univers! 

Lær her Nicolai at kende:

 
Hør her Nicolai fortælle om Arctant Flare & The Time Tower:

Hvordan tjener Nicolai penge og hvor meget har det egentlig kostet ham? Lyt her:

GPT: 1460536444550-23
ADN: AD
IsFirstRequest: True
BannerStore
AdUnits: 0
BannerMappingService
Mappings: 0
Expand