ANR's filmanmelder, Camilla, har været en tur i biografen og se den biografaktuelle danske thriller '3 Ting', som hun tildelte 4 stjerner ud af 6. Det startede med lidt af et grineflip i studiet, men du kan høre, hvad hun sagde om filmen lige her:

Hård historie

Den danske thriller ’3 ting’ handler om den intelligente ekspert i sprængstoffer, Mikael. Han sidder fængslet efter, at han har været med til at lave et stort kup. Sammen med en gruppe kriminelle serbere stjal han nemlig 60 millioner kroner. Nu vil han forsøge at redde sit eget liv ved at stikke de andre og være med i et vidnebeskyttelsesprogram, hvor han kan leve under jorden i Spanien.

Reglerne for programmet er simple. Mikael skal opholde sig på et hotelværelse, indtil retssagen starter, og der vil være både betjente og en advokat til stede hele tiden. I bytte for at vidne i sagen beder Mikael om tre ting, som han vil have til gengæld: En kvinde ved navn Camilla, en helt speciel kasse fra hans opbevaringslager og sidst, men ikke mindst, en bestilling på to gange butter chicken fra en restaurant i Valby.

Ekstrem spænding trods...

Filmen udspiller sig primært på et hotelværelse, og derfor er det i sig selv en bedrift, at instruktøren Jens Dahl formår at holde en intens spænding hele vejen igennem. For hvor det egentlig kunne lyde en smule kedeligt, at personerne næsten ikke befinder sig andre steder, end på det lettere sjæleforladte og kedelige rum, så er historien og mysteriet om kuppet og Mikaels krav om de tre ting dragende.

I forhold til genren kan man beskrive filmen som værende en blanding af et drama og en thriller, og alvoren i filmen er da heller ikke til at tage fejl af. Selv sad jeg flere gange på kanten af stolen med bankende hjerte og svedige håndflader fuldstændig indfanget i Mikael, spillet af den fantastiske Nikolaj Coster-Waldau, og hans ekstremt velfortalte historie. Den frigiver hele tiden små ledetråde til mysteriet, men publikum får lige nøjagtig præsenteret for lidt til at kunne regne plottet ud, og det synes jeg, gør den til en succes. Samtidig vil jeg rose den for, at der også var plads til humor i form af flere velpræsenterede replikker undervejs. Det giver historien et løft og bidrager til at højne underholdningsværdien.

Giver plads til fortolkning

Dog var der ikke bare tre ting men nærmere 600 ting, der endte med at nage mig. For uden jeg vil afsløre noget af slutningen og af plottet, så sad jeg tilbage med det, der føltes som uendeligt mange ubesvarede spørgsmål. Det er faktisk som om, det hele på en eller anden actionfyldt og halvsyg måde var ved at gå op i en højere enhed, men lige inden det sker, så bliver der sagt ’CUT’, og rulleteksterne finder deres vej ind over lærredet. Faktisk overvejede jeg et kort sekund at forfatte et brev til instruktøren, Jens Dahl, fordi det er frustrerende, når man drages så meget af en historie, som man ikke føler, bliver forløst tilfredsstillende i de sidste scener.

Sammenlagt gør det, at jeg både vil anse ’3 Ting’ som en vellykket og spændende film, der giver stof til eftertanke og samtidig som en smule uforløst film i forhold til bestemte dele af historien. Som tilskuer ville man ønske, at man fik serveret bare lidt mere, så ens hoved ikke føles som om, det er ved at eksplodere, når man træder ud af biografens mørke sal.

Jeg vil tildele ’3 Ting’ 4 stjerner ud af 6

GPT: 1460536444550-9
ADN: AD
IsFirstRequest: True
BannerStore
AdUnits: 0
BannerMappingService
Mappings: 0
Expand