ANR's anmelder, Camilla, har været en tur i biografen og se det biografiske drama om Tupac Shakur 'All Eyez on Me'. Her kan du høre, hvad hun sagde om filmen, som hun tildelte 4 stjerner ud af 6:

Handling

Filmen ’All Eyez on Me’ er en autentisk og kronologisk fortælling om den legendariske rapper Tupac Shakurs turbulente privatliv og karriere.

Han blev født i en tid, hvor USA havde massive problemer med uretfærdighed og vold overfor den afroamerikanske befolkning. Hans mor og stedfar var begge revolutionære, der prøvede at råbe folk op ved flere aktioner, men ingen af dem fik succes med deres handlinger. Stedfaren endte i fængsel, og moren fik misbrugsproblemer gennem livet. Tupac endte derfor i Californien, hvor han begyndte at rappe. Inden for kort tid opnåede han både at blive berømt hiphopper og skuespiller og pengene begyndte at vælte ind på kontoen. Men med succesen kom der også problemer. For hans aggressive gangster rap-persona og miljøet han færdedes i, bragte ham i skudlinjen for både politikere, politiet og østkystrapperne, der lå i blodfejde med vestkysten om dominans på rapscenen. Og som de fleste ved, fik det en fatal udgang for den verdensberømte kunstner.

Troværdig skildring?

Når man sætter sig i sædet for at se en biografi af en berømthed, så er det altid spændende, hvorvidt fortællingen lever op til virkeligheden og den opfattelse, man selv har af personen. Og når det kommer til 2Pac, er der sikkert mange, der har en holdning til, hvem han var. På den ene side var han kendt som en sand kunstner på grund af hans filmroller, tekster og musik. På den anden side fyldte skandalerne og kriminaliteten, som både bød på skudsår, utallige anholdelser, vold og rusmidler, spalterne i medierne. Så hvilken vej vælger instruktøren, Benny Boom, at gå med ’All Eyez on Me?

Det er ikke et enkelt spørgsmål at besvare. Begge sider skildres, og der bliver ikke sparet på scener, der viser Tupacs negative eskapader. Alligevel er det som om, at hans handlinger mange gange undskyldes med fortidens dæmoner, de hvide amerikaneres behandling af sorte og ikke mindst med dårligt selskab i form af hans venner. Og på en eller anden måde virker det gangbart. Der er altid en forklaring bag menneskers handlinger. Det får i hvert fald Tupac til at fremstå som en slags antihelt, der kæmper for en udsat befolkningsgruppe og forsøger at komme i mål med de drømme og håb, som hans forældre havde tilbage i 70’erne og 80’erne.

Også en kritisk vinkel

Samtidig krydres filmens fortælling løbende med et interview, der er lavet af en nærgående og kritisk journalist. Han besøgte rapperen i et fængsel i 1995, hvor han sidder på grund af en dom i en voldtægtsanklage. Journalisten stiller ham spørgsmål om alt fra hans fortid, kriminelle gerninger til betydningen af og formålet med hans tekster og musik. Det afglorificerer Tupac en smule, fordi det ikke er alt, der kan forsvares. Det klæder filmen, og gør den mere troværdig. For det er svært at forestille sig en ren heltefigur med gode intentioner, når man tænker på rapperen.

Vanvittig hovedrolle

Tupac spilles af skuespilleren, Demetrius Shipp Jr., og han er intet mindre end et vanvittigt fund til rollen. For det første ligner han den legendariske rapper helt utroligt og for det andet, så spiller han karakteren med nerve, sjæl og er super overbevisende.

Faktisk skal hele skuespillercastet roses for deres indsats, for de bærer filmen frem og giver den en ekstra dimension, der fanger publikum.

Uanset om man er til musikken og sætter pris på at kaste nogle håndtegn, eller om det slet ikke siger én noget, så er historien relevant, tankevækkende og ikke mindst spændende. Det eneste men er, at den er for lang. Detaljerne bliver for meget hen mod slutningen, hvor det virker som om, det er pårørende, der har overtaget skrivningen af manuskriptet. Alt skal med, og det tager lidt luften af ballonen i en historie, hvor alle kender slutningen.

’All Eyez on Me’ får 4 ud 6 stjerner, og den ville uden tvivl score højere, hvis den havde holdt skarpheden til det sidste.

Her kan du se traileren til filmen:

 

GPT: 1460536444550-88
ADN: AD
IsFirstRequest: True
BannerStore
AdUnits: 0
BannerMappingService
Mappings: 0
Expand